Polecane strony



Ostatnio dodano:

Napar z przywrotnika

Przywrotnik pospolity stosowany jest w kosmetyce jako środek ściągający skórę, stosuje się zwykle napar z wysuszonych liści. Parówka z przywrotnika stosowana jest również przy leczeniu trądziku.

Okłady z zimnego naparu łagodzą stany zapalne oczu, inne zastosowanie to toniki, stosowane przy rozszerzonych porach i trądziku. Przywrotnik bywa też dodatkiem do kremów, służących do zmiękczania suchej, chropowatej skóry. Ponadto, według tradycji ludowej, sok z liści przywrotnika wybiela piegi.

06.05.2008. 00:02

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

* = required field

:

:

:


8 + 3 =