Krwawnik pospolity
W kosmetyce naturalnej napar ze świeżych kwiatów krwawnika pospolitego stosuje się do przygotowywania parówek, maseczek, jak również do przemywania certy tłustej i jako dodatek do kąpieli relaksujacych.
Inne, pozakosmetyczne zastosowania krwawnika to tamowanie krwotoków poprzez przyłożenie świeżych liści do ran, żucie liści zmniejszające ból zębów lub herbatka z krwawnika, pomagająca w trawieniu i regulująca miesiączki.
05.05.2008. 23:58
Write a comment
* = required field