Comments (1) 31.05.2007. 09:49
Continue reading Comments (0) 30.05.2007. 10:55
Continue reading 29.05.2007. 11:25
Continue reading 28.05.2007. 08:49
Olej sezamowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamowych. Kolor - ciemnożółty, do brązowego, zapach i smak łagodne, lekko orzechowe. Stosuje się go w kuchni chińskiej, przede wszystkim jako dodatego do sałatek i gotowania (nie powinno się go ogrzewać do temperatury wyższej niż 70 stopni). Stosowany w ten sposób pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz hamuje syntezę i wchłanianie cholesterolu. Continue reading 25.05.2007. 11:51
Witaj na stronie poświęconej naturalnym kosmetykom. Dlaczego warto zastanowić się czego używamy na co dzień do pielęgnacji naszego ciała? Bo nawet jeśli substancje chemiczne na krótką metę nam nie szkodzą, to nie jesteśmy pewne, jakie są długotrwałe efekty ich stosowania.